fbpx

Kako dodati – postaviti firmu, preduzeće na Google maps?

Možda nemate novac za izradu sajta, pa ne možete predstaviti vašu firmu/preduzeće na Internet-u, ali tu je Google maps, potpuno besplatan servis koji može unaprediti Vaše poslovanje i učiniti da Vas potencijalni klijenti lakše pronađu i vide.

Nije potrebno da budete web programer, niti IT stručnjak. Potrebno je samo malo dobre volje i malo vremena (i to nekih 5 minuta).

Korak 1.

Potrebno je otići na „Google moje preduzeće“ ili ako Vam je lakše “ Google My Business„ što je ista stvar. Tamo će Vas sačekati nešto nalik na sledeću sliku, a gde je potrebno kliknuti na „Prijavi me“. Naravno, pre ovoga ulogujte se na svoju gmail adresu (sigurno imate gmail nalog, a ako ne otvorite jedan).

Korak 2.

S obzirom da tek treba da napravite i kreirate Vaše preduzeće na google mapi, potrebno je uneti naziv vašeg preduzeća/firme, a nakon toga kliknuti na “Napravite preduzeće sa ovim nazivom”.

Korak 3.

Još jednom unesite tj. potvrdite naziv vašeg preduzeća/firme, a zatim kliknuti na dugme “Dalje” (slika ispod).

Korak 4.

Na pitanje da li želimo da dodamo lokaciju koju klijenti mogu da posete, odgovaramo potvrdmo (naravno, za slučaj da to želimo), a zatim je potrebno kliknuti na “Dalje”.

Korak 5.

Zatim unosimo adresu preduzeća/firme, a nakon toga idemo još jedno “Dalje”.

Korak 6.

U slučaju da pružate usluge klijentima i izvan te lokacije (lokacije firme), odgovorite sa “Da…” na sledeće pitanje i još jednom kliknite na “Dalje”.

Korak 7

Ovaj korak je opcioni što znači da ne morate navesti lokacije gde pružate usluge, a van sedišta firme. Ovo možete kasnije dodati.

Korak 8

U ovom koraku je potrebno upisati kategoriju vaše firme tj. ono čime se bavite. Ovde vodite računa o sledećem. Naime, ukoliko pišite latinicom, što je verujemo većina Vas, vrlo je moguće da kategorije tj. delatnosti kojom se bavite neće biti. Zato, prebacite tastaturu na “Ćirilicu”, i onda upišite svoju delatnost.

Korak 9

U sledećem koraku upisuju se podaci i to broj telefona i sajt, za slučaj da isti imate. Ukoliko nemate sajt, budite slobodni da nam se javite i zatražite Izradu sajta. 

Korak 10

Ne brinite, skoro da ste završili, ostalo je još samo da verifikujete preduzeće (Google na navedenu adresu šalje pismo sa kodom). Besplatno je.

Korak 11

Unesite još samo ime kontakt osobe i kliknite na “Pošalji poštom”. Kroz 10-15 dana, pošta tj. pismo sa kodom za verifikaciju stiže na naznačenu adresu.

Nakon toga, dobićete obaveštenje da dopisnica/pismo stiže (slika dole). I nakon klika na “Nastavi”, bićete u mogućnosti da unesete još neke detalje o vašem preduzeću (radnom vreme, slike i sl.).

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Kolačići se koriste za analizu i unapređenje korisničkog iskustva i pomažu nam da se ova veb lokacija poboljša.